NOTA DE PREMSA DE LA PLATAFORMA PEL DRET A LA SALUT

PDS – Nota de premsa 26_agost_2014

 

Amb tres anys de retallades de recursos en el sistema sanitari la qualitat del sistema públic ha baixat, els temps d’espera de tot tipus han augmentat greument (fins a un 60% més les esperes quirúrgiques) i ha augmentat també la precarietat laboral i la sobrecàrrega de feina dels professionals i treballadores del sistema.  Això s’ha vist agreujat aquest estiu amb el tancament brutal de serveis i plantes d’hospitalització. S’allarguen les esperes de tot tipus (visita especialista, proves diagnòstiques, intervencions quirúrgiques i col·lapses als serveis d’urgències, amb pacients que arriben a esperar fins a 5 dies per poder ser ingressats).

Per tot això exigim del Departament de salut i del Govern de la Generalitat:

Que es doti als pressupostos de salut dels mateixos recursos que tenia abans de les retallades, si s’han retallat 2.000 milions d’euros un 16% del pressupost de salut) segons declaracions del Conseller, , volem que s’augmenti el pressupost com a mínim amb aquests 2.000  milions, destinant-los, amb transparència,  a l’atenció primària resolutiva i de prestigi i a l’atenció hospitalària exclusivament pública  (sense afany de lucre). Amb aquests recursos es podran obrir de nou els llits i serveis tancats, recuperar qualitat, nivell laboral i escurçar realment totes les llistes d’espera en el sistema públic.

Garantir que els pacients a urgències no s’esperin més de 24 hores per ser donats d’alta al seu domicili o ingressar a l’hospital.

Que les esperes per ser visitat  per l’especialista o per fer-se  una prova  diagnostica no superin les tres setmanes i les esperes per operar-se de qualsevol procediment quirúrgic no superi els sis mesos i els pacients siguin programats per gravetat.

Que aquestes millores assistencials no suposin més recursos ni derivacions a la sanitat privada amb afany de lucre, sinó  fruit de l’obertura de serveis i plantes tancades.

Barcelona, 26 d’agost de 2014

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s